EBI Technical Hub Genome Campus, Cambridge
Architect: Atkins
Installer: Vitec Ceilings and Partitions
Product: Gustafs Linear Rib
A small but perfectly executed project at 75m2, the new Bracknell Forest Council chambers at the Times Square building in Berkshire is clad with Gustafs Linear Ribs to the ceiling and feature wall.
The plain white ceiling ribs are organised into multiple square rafts across the space installed in alternating directions and intersperced with traditional ceiling tiles, lighting, and vents.
The split feature wall which stands either side of the speakers' podium and main panel desks is made up of a mixture of natural Oak and Bamboo veneer and painted ribs installed with irregularly positioned 45° angled joints. The ribs were delivered oversized and cut to size on site, the mitre joints were also cut on site by Vitec and joined using extra long installation clips to keep the joint inline and give the illusion of a dip-dyed rib.

/
© Copyright LSA Projects Limited | T: 01376 501199 | E: sales@LSAprojects.co.uk